κατω χωριο - ιεραπετρα

Τομαδάκης Γιώργος

JUST & DROP

Bρισκόμαστε στο μέσο του Ισθμού της Ιεράπετρας που είναι το πιο στενό σημείο της Κρήτης, συνολικά 14 χλμ. Οι βιολογικοί ελαιώνες και οι καλλιέργειες μας βρίσκονται διάσπαρτοι στην ευρύτερη περιοχή γύρω απο το Κάτω Χωριό. Ήρθαμε απο την Αθήνα το 2010 και αναλάβαμε τους εγκαταλειμμένους οικογενειακούς ελαιώνες και καλλιέργειες. Προερχόμαστε απο διαφορετικούς χώρους. Η Ζιλκε ήταν αρχιτέκτονας και ο Γιώργος ψυχολόγος.

Απο την αρχή μας εντυπωσίασε απεριόριστος, και αναξιοποίητος θησαυρός της Κρητικής γης. Απο το πιο ταπεινό λουλούδι μέχρι και το υπερχιλιετές ελαιόδεντρο όλα προσφέρουν γενναιόδωρα τις γεύσεις και τα αρώματα τους. Νοιώσαμε λοιπόν την ανάγκη να δημιουργήσουμε προϊόντα που να κλείνουν μέσα τους αυτούς τους θησαυρούς.

Είκοσι μέτρα απο την κεντρική πηγή του χωριού βρίσκεται το μικρό εργαστήριο μας όπου μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει την σειρά των γαστρονομικών ελαιόλαδων που παράγουμε.

Η παραγωγή γίνεται με φυσική εκχύλιση φρέσκων αρωματικών φυτών παραγωγής μας σε βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κατά την διαδικασία αυτή ελέγχονται όλες οι παράμετροι που μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια και την ποιότητα του προϊόντος. Εφόσον δεν είμαστε ικανοποιημένοι απο το τελικό προϊόν το μεταποιούμε και το διαθέτουμε στην αγορά ως σαπούνι.

Οι δύο συμμετοχές μας στον διαγωνισμό της Avpa (Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles, Paris) βραβεύθηκαν το 2022. Συγκεκριμένα το ελαιόλαδο με πέταλα τριαντάφυλλου απέσπασε το αργυρό μετάλλιο και το ελαιόλαδο με φύλλα και άνθη βασιλικού το χάλκινο.

Για το 2022 διαθέσιμα είναι εννέα(9) συνολικά γαστρονομικά ελαιόλαδα: Με αρωματικά φυτά (βασιλικό, δυόσμο, τριαντάφυλλο), άγρια φυτά της Κρήτης (ρίγανη, αγριομάραθο, σχινόκαρπο) και με εσπεριδοειδή (λεμόνι, μοσχολέμονο και μανταρίνι).

Όραμα μας να προσφέρουμε προϊόντα που οι γεύσεις και τα αρώματα σας ταξιδεύουν στην Κρήτη. Η σειρά των εννέα συνολικά γαστρονομικών ελαιόλαδων προσφέρεται σε φιάλες με σπρέι και λέγεται “Just a Drop” .

Πραγματικά χρειάζεστε λίγες μόνο σταγόνες  για το πιάτο σας!

Γιώργος Τομαδάκης

ΟΙΚΟΤΕΧΝΗΣ

Γιώργος Τομαδάκης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Κάτω Χωριό - Ιεράπετρας

Ιστοσελίδα

www.

email

grgetom@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας

+30 6981916832

Facebook

Just a Drop

Προϊόντα Οικοτεχνικής Μονάδας

Φωτογραφικό υλικό