Παλαικαστρο - σητεια

Σπανουδάκη Νίκη

Dikta Land

Στο Παλαίκαστρο Σητείας, 9 χιλιόμετρα πριν το Φοινικόδασος Βάι θα βρείτε την οικοτεχνία μου, με βασικούς συμμάχους την παράδοση και τους καρπούς της κρητικής γης.

Από την ηλικία των 15 χρόνων λάτρευα τη λογοτεχνία. Οι καλοσχηματισμένες νοητές εικόνες της με ωθούσαν στη δημιουργία και εξέλισσαν τη φαντασία μου.  Έμαθα να φτιάχνω μαρμελάδες από φρούτα του δάσους. Στην πορεία, ξεκίνησα να καλλιεργώ τα  αγαθά που μου έστειλε ο Θεός και το σύμπαν όπως ελαιόδεντρα , χαρουπιές , αμυγδαλιές  και μέλι ακολουθώντας ορθές γεωργικές πρακτικές.

Η ιδιαίτερη μορφολογία της Κρήτης , της δίνει τη δυνατότητα να είναι αυτάρκης, αφού έχει δικά της εξαιρετικής  ποιότητας προϊόντα. Η ιδιαίτερη πατρίδα μου κείτεται στο Γεωπάρκο της UNESCO, μια περιοχή NATURA, ένα μέρος αγνό σε φύση και ανθρώπους, μοναδικής σπάνιας ομορφιάς χλωρίδας και πανίδας με δαντελωτές ακρογιαλιές που λούζονται από  το λευκό  φως του ήλιου. Από αυτόν τον τόπο εμπνέομαι.

Κατά το «γηράσκω αεί διδασκόμενος», εκπαιδεύτηκα από το Δίκτυο Οικοτεχνών Κρήτης στο οποίο συμμετέχω, για να μπορέσω να δημιουργήσω το δικό μου εργαστήριο. Στόχος μου το ασφαλές,  υγιεινό, καινοτόμο αλλά με μεράκι και τέχνη προϊόν. Και αρχικά έγινε το σαπούνι , με ελαιόλαδο, μέλι , πρόπολη και κερί , αρωματισμένο , με τέχνη. Είναι γεγονός πως βιώνουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όμως η προσαρμοστικότητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει μια υγιής επιχείρηση όσο μικρή κι αν είναι. Μαζί με την προσαρμοστικότητα που είναι χαρακτηριστικό της γυναικείας φύσης, η φαντασία μου με ώθησε στην  ανάμιξη  μελιού, ελαιόλαδου  αλλά και χαρουπιού. Έτσι παράγω το μοναδικό στον κόσμο καινοτόμο άλειμμα “ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ” χωρίς ζάχαρη και γάλα.

Στοχεύω όλο και πιο ψηλά, υλοποιώντας το όραμά μου να γίνω πρέσβειρα κρητικών παραδοσιακών προϊόντων, εξυπηρετώντας τον πελάτη μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχοντας ως αρχή την κρητική φιλοξενία!

Με πάθος για ανάπτυξη και ταλέντο στο μαγείρεμα και στο να μην το βάζω κάτω, η φαντασία, η μαγεία και το θαύμα της  δημιουργίας δεν σταματάει ποτέ και με ξανανιώνει.

 

Νίκη Σπανουδάκη

ΟΙΚΟΤΕΧΝΗΣ

Νίκη Σπανουδάκη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Παλαίκαστρο - Σητείας

Ιστοσελίδα

www.

email

melladigr@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας

+30 6978926900

Facebook

Dikta land

Προϊόντα Οικοτεχνικής Μονάδας

Φωτογραφικό υλικό