Παπαναστασιου 103 - ηρακλειο

Λαυρενίδης Ευθύμης

BEE CRETAN

Η ανάγκη για διατήρηση των τροφίμων, αλλά και ο εμπλουτισμός και αναβάθμιση της διατροφής μας στο πέρασμα του χρόνου, δημιούργησε τεχνικές και συνταγές, που αξιοποιούν στο έπακρο τα προϊόντα της γης μας. Όλα αυτά, είναι στοιχεία ταυτότητας για εμάς.  Πλούσια η παράδοσή μας και πλούτος η κληρονομιά μας.  Σε αυτό το μονοπάτι θέλουμε να βαδίζουμε, γιατί έτσι ορίζουμε την ελευθερία και την ύπαρξή μας.  

Από τα ταπεινά, αλλά αγνά και εξαιρετικής ποιότητας πρωταρχικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας, φιλοδοξούμε να πάρουμε το κάτι παραπάνω σε αξία και ποιότητα. Έτσι κατά τη γνώμη μου, ορίζεται η οικοτεχνία. 

Από το πρώτο μελίσσι, που κάπου στο 2005, ήρθε στα χέρια μου με τρόπο αναπάντεχο, ως τα αγαπημένα αιωνόβια ελαιόδεντρα και την υπόλοιπη αγροτική γη, που μου κληροδοτήθηκε μέσω των γονιών απ’τους παππούδες μου, αισθάνομαι κι εγώ ριζωμένος σε αυτόν τον τόπο. Η Κρήτη, είναι ένας τόπος με αυτάρκεια… σαν να λέμε, Γη.

Πρωτοτυπούμε αξιοποιώντας τη δύναμη της φύσης, την ευφορία των καρπών της γης και των παραδόσεών μας. Μέσα από δημιουργικές και ειλικρινείς συνεργασίες, δίνουμε στον καταναλωτή την ευκαιρία να δοκιμάζει και να απολαμβάνει, πέρα από το κλασικό και αγαπημένο, το νέο, το ιδιαίτερο, το μοναδικό!

Έτσι, από αυτό το μεδούλι, το μέλι που παράγουμε μπορούμε να το κάνουμε παστέλι μελιού, ή να σας το προσφέρουμε με ξηρούς καρπούς. 

Στο ελαιόλαδο, να εκχυλίζουμε τα εξαιρετικά βότανα της Κρήτης, και να σας το προσφέρουμε, ή να φτιάξουμε μία μεγάλη ποικιλία από σαπούνια, πάντα αγνά, φυσικά 100%. Ή πάλι τις πραγματικά εξαιρετικές τσουνάτες ελιές, που τις φτιάχνουμε με νεράντζι και είναι αργής ωρίμανσης, και με εντελώς φυσικό τρόπο υπέροχες, να σας τις προσφέρουμε.

Ο κατάλογος αυτός, για εμάς τους οικοτέχνες, μένει πάντα ανοιχτός. 

Είμαστε φορείς της δυναμικότητας της παράδοσης. Η όρεξη και η έμπνευση, είναι ο μόνος φραγμός. 

 

Ευθύμης Λαυρενίδης

 

ΟΙΚΟΤΕΧΝΗΣ

Ευθύμης Λαυρενίδης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λ. Παπαναστασίου 103 - Ηράκλειο

Ιστοσελίδα

www.

email

lavre1974@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας

+30 6980988288

Facebook

Ευθύμης Λαυρενίδης

Προϊόντα Οικοτεχνικής Μονάδας

Φωτογραφικό υλικό