Άγιος Βλάσσης - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κάββαλος Βασίλης

Alexakis Bio Farms

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει σε ένα ορεινό χωριό του νομού Ρεθύμνης, τη Λοχριά Αμαρίου, η πρώτη επαφή με τον αγροτικό τομέα ήταν από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου.

Πιστός βοηθός και ακόλουθος των παππούδων και των γονιών μου, έμαθα να αγαπώ τον τόπο μου και να εκτιμώ τα προϊόντα που αυτός μας προσφέρει.

Έπειτα από ένα διάλειμμα κατά το οποίο έζησα και εργάστηκα στην πόλη, αποφάσισα να επιστρέψω στον τόπο καταγωγής μου και να ασχοληθώ ξανά με τη γη και τις εναλλακτικές καλλιέργειες. Η νέα αυτή αρχή έγινε το 2016 με την εγκατάσταση μιας καλλιέργειας αρωματικών φυτών σε ένα αγρόκτημα σε υψόμετρο 750 μ., το οποίο βρίσκεται μέσα στο Φυσικό Γεωπάρκο του Ψηλορείτη και στους πρόποδες αυτού. Επιπρόσθετη καλλιέργεια , φυσικά, αποτελούν οι εκατοντάδων ετών τοπικής ποικιλίας ελαιώνες και οι αμπελώνες με πολυάριθμες, τοπικές, παραδοσιακές ποικιλίες οινοστάφυλων.

Οι καλλιέργειες γίνονται όλες βιολογικά με κυρίαρχο σύμμαχο το μικροκλίμα και τη βιοποικιλότητα της ιστορικής αυτής περιοχής, δίνοντας το μέγιστο αποτέλεσμα στην ποιότητα της πρώτη ύλης.  Φτάνουμε ,λοιπόν, στο 2018 όπου γίνεται επίσημα η έναρξη της οικοτεχνίας προκειμένου να  αναδειχθούν η ποιότητα και η αξία όλων των παραγόμενων μεταποιημένων από τις εν λόγω καλλιέργειες προϊόντων. Από τότε έως και σήμερα γίνεται καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης και επέκτασης τόσο των εκτάσεων των καλλιεργειών όσο και των αγαθών που δυνάμεθα να δώσουμε στην αγορά.

Κυρίαρχος στόχος μας είναι η παραγωγή και η διάθεση τοπικών, υγιεινών, νόμιμων και με ασφάλεια προϊόντων, από το χωράφι στο ράφι και από το αγρόκτημα στο πιάτο των οικογενειών μας.

Γιάννης Αλεξάκης

ΟΙΚΟΤΕΧΝΗΣ

Γιάννης Αλέξάκης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λοχριά - Ρεθύμνου

Ιστοσελίδα

www.

email

alexakisbiofarms@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας

+30 6974527602

Facebook

alexakisbiofarms

Προϊόντα Οικοτεχνικής Μονάδας

Φωτογραφικό υλικό